KATHRINE ANBEFALER / Opskrifter

4 lækre opskrifter! 
 

1) Jordbær/blåbær smoothie:


  • Jeg elsker at lave smoothies, især da det er en god måde hurtigt at få en masse godt indenbords.

  • Her er en nem og dejlig smoothie opskrift, som jeg nyder at lave om morgenen. De gode fedtsyrer, bær og protein fra hampefrø gør dig godt (og nej, man bliver ikke skæv af hampefrø ;-)).

  • Køb gerne økologisk, så du undgår sprøjtegifte etc. Ingredienserne kan bl.a. købes i helsekost butikker (i Vejle er der 2 stk: Helsemin og Helsam – og bær m.m. kan f.eks. købes via Rødmoses torvehandel om lørdagen i centrum). God fornøjelse, mums!

  • 20 jordbær (friske eller frosne)

    Blåbær (en håndfuld)

    1-2 bananer

    ½ liter havredrik

    Hørfrøolie (skal opbevares på køl)

    Kæmpenatlysolie (kan evt. udelades, hvis du ikke kan lide smagen)

    1 spsk. hybenpulver

    Lidt revet ingefær

    1 spsk. ærte-eller hampe protein

    1. tsk. spirulina

    Lidt vanilje

    Evt. 2 dadler til at give ekstra sødme

    Drys med hampefrø til sidst

    Kom det hele i en blender – og nyd! Også børn plejer at kunne lide denne sunde opskrift. 

    2) Sunde Snickers:

    14 stk - lette at lave!
    Er et hit hos børn og voksne!
    Masser af gode fedtsyrer:

    BUND:
    250 g mandler
    150 g rosiner
    4 dadler (uden sten)

    'KARAMEL'
    16 dadler
    2 spsk kokosolie
    Et drys vaniljepulver
    2 spsk. kogende vand

    TOPPING:
    80 g saltede peanuts, hakkede
    150 g mørk chokolade, minimum 70 %

    BUND - fremgangsmåde:
    Kom mandlerne i foodprocessoren, og kør dem i ca 1. min., til de har fin konsistens. Kom mandlerne i en skål.
    Kør rosiner og dadler i foodprocessoren til en ensartet masse, tilsæt mandlerne og kør hele molevitten sammen.
    Rul massen ud mellem to stykker bagepapir, så du får en firkant, der er ca. 1 cm tyk.

    'KARAMEL' - fremgangsmåde
    Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand i en blender, til det bliver til en ensartet karamelagtig masse.

    Massen må ikke være så flyldende, at den bare løber, men skal kunne hænge let fast i en ske.
    Tilsæt et par ekstra dadler, hvis den er blevet for flydende, eller sæt den på køl - bare vær opmærksom på, at den hurtigt størkner.

    Smør karamellem ud på kagebunden, og drys med hakkede peanuts. Smelt chokoladen i vandbad, og overtræk chokoladen med den. Lad chokoladen køle af, skær derefter massen ud i 14 stykker og stil dem på køl.

    Kan fryses. Mums, glæd dig!

     
    3) Pandekager til morgenmad:

     - eller spis dem hvornår på dagen. Dejligt nærende og nemme at lave: 

    Indhold til 1-2 personer:

    1 moden banan 
    2 æg
    20 g kokosmel
    1 knsp vaniljepulver
    3 spsk boghvedemel (kan købes i helsekost eller Bilka og lign.)
    1/2 tsk salt
    1 tsk. kardemomme
    Evt. bær på til sidst- og hvis det skal være sødt er dadelsirup skønt (helsekost butik)
    Smør eller koldpresset kokosolie til stegning

    Sådan gør du:

    Mos bananen. Rør æggene i.
    Kom kokosmel, vanilje, boghvedemel, salt og kardemomme i blandingen, pisk med en gaffel
    Steg i smør eller koldpresset kokosolie
    Pynt evt. med selvvalgte bær til sidst 

4) Lækre muffins uden mel:

Lækre chokolademuffins, sødet med dadler og helt uden gluten og mælk.
De er delikate, lette at bage og smager fantastisk godt. Denne opskrift på muffins er udviklet af café og helsekostbutik Ganefryd i Aarhus.

Ingredienser (6-8 stk)

250 g dadler uden sten
1 dl vand
Revet skal af 1 appelsin
2 dl appelsinsaft
¾ dl ekstra jomfruolivenolie
75 g peanutbutter
20 g cacao
50 g rismel (kan erstattes af speltmel, men så er de ikke glutenfri)
50 g mandler, blendede eller hakkede
1 spsk loppefrøskaller, Skallin eller Husk (det grove)
½ tsk bagepulver
1 tsk salt
1-1½ tsk rålakridspulver

Fremgangsmåde:
Kom dadler, vand, appelsinskal og –saft, olie, mandler og peanutbutter i foodprocessoren og kør massen til den er helt findelt og glat. Bland rismel, Husk, bagepulver, cacao, salt og lakrids i en skål og kør det med i daddelmassen til en tyktflydende dej.
Kom dejen i faste muffinforme og glat overfladen med bagsiden af en våd ske. Bag kagerne ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn i 18-20 minutter.

Når kagerne er kølet af, pyntes de med topping:

75 g dadler
25 g peanutbutter
¾ dl appelsinsaft
1 tsk rålakridspulver

Blendes og bruges til pynt sammen med chokolade og reven appelsinskal. Anvend økologiske ingredienser, de smager bedre og så undgår du unødig kemi.


Mere er på vej, så besøg denne side snart igen!

 
 
 
 

Kathrine Christensen | CVR: 35284710 | 7100 Vejle - Danmark